Wybieramy program dla intendenta – na co zwrócić uwagę?

Wybór programu dla intendenta może stanowić nie lada wyzwanie. Jednak istnieją pewne aspekty, na które wystarczy zwrócić uwagę, a wybór przebiegnie o wiele sprawniej. O czym dokładnie mowa? Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze programu dla intendenta? Podpowiadamy!

Jakość programu dla intendenta

Przede wszystkim powinniśmy zacząć od sprawdzenia, z jakim narzędziem mamy do czynienia. Czy jest to jakościowy program, który ułatwi zarządzenie gospodarczymi kwestiami danej instytucji? A może jednak mamy do czynienia z oprogramowaniem, które budzi wątpliwości? Na jakie funkcjonalności Intendent dokładnie może liczyć? Im dokładniej przyjrzymy się danemu rozwiązaniu, tym większe szanse, że uda nam się zdobyć solidny program, który będzie dobrze służył i to przez długie lata.

Opinie innych intendentów

Poza tym możemy też sprawdzić, jaką opinią cieszy się wybrany przez nas program wśród innych intendentów. Co ciekawe, aby zebrać przydatne informacje, nawet nie musimy podejmować zbyt wielu kroków. W końcu do swojej dyspozycji mamy Internet, a wraz z nim miejsca, gdzie program dla intendenta bywa oceniany. Cennych informacji może dostarczyć nam zatem już wyszukiwarka internetowa, media społecznościowe, czy tematyczne fora internetowe.

Dlaczego warto wybrać dedykowany program dla firmy cateringowej?

Firmy cateringowe coraz odważniej wkraczają na Polski rynek. Zdrowa żywność cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem, skutkiem czego ludzie sięgają po posiłki pudełkowe, które mają obliczone kalorie na każde danie. To z kolei sprawia, że firmy cateringowe mają pełne ręce roboty, oferują swoim klientom różne warianty diet. Duży obrót wymaga odpowiedniej organizacji zarówno w sferze finansowej jak i względem produktów, które dostarczamy naszym klientom. Na całe szczęście możemy pozytywnie wpłynąć na ten aspekt, sięgając po dedykowane oprogramowanie dla firm cateringowych, które potrzebują wsparcia, organizacji i jakości w codziennej pracy.

Dedykowana aplikacja skierowana w stronę firm cateringowych

Odpowiedzią na dzisiejsze potrzeby firm cateringowych będzie aplikacja o nazwie „Wikt”, która posiada specjalne rozszerzenie dedykowane dla firm cateringowych. Dzięki temu oprogramowanie zostało dostosowane do realiów jakie panują w firmach cateringowych. Dzięki szerokiej funkcjonalności aplikacji możemy układać posiłki dietetyczne dla różnych grup naszych klientów, którzy mają określone oczekiwania i potrzeby.

Jak wiadomo, w tym aspekcie jest bardzo dużo wyjątków, ponieważ coraz większą grupę klientów firm dietetycznych stanowią alergicy, w których dietach trzeba wykluczyć odpowiednie składniki, mogące utrudnić im funkcjonowanie. Bardzo dobrym przykładem jest gluten bądź nabiał, które w wypadku wielu osób wykluczają możliwość spożywania powyższych wartości. Dzięki oprogramowaniu WIKT będziemy mogli realizować odpowiednie diety także dla takcih osób, które potrzebują określonej żywności.

Oprogramowanie WIKT w pierwszym momencie było skierowane dla dietetyków. Skutkiem tego posiada wiele opcji i funkcji, które możemy wziąć pod uwagę podczas tworzenia konkretnej diety. Aplikacja z czasem została jednak rozwinięta o zupełnie nowe funkcjonalności, które zostały przypisane do konkretnych wersji. W wypadku firm cateringowych jest to wersja dostosowana do tego typu działalności, która ma uwzględniać wszystkie potrzeby, jakie ma firma cateringowa w dzisiejszych czasach.

Dzięki oprogramowaniu WIKT będziemy mogli szybko i wygodnie określać kaloryczność posiłku, tworzyć kopię diety i modyfikować tylko określone elementy. Dzięki temu szybciej i wygodniej opracujemy diety dla osób posiadających różne schorzenia a także dla klientów, którzy muszą wykluczyć konkretne wartości żywieniowe ze swoich codziennych posiłków.

Zgodny z dzisiejszymi standardami

WIKT został opracowany w ten sposób, aby dostarczyć wszystkim firmom cateringowym w pełni zgodne dane. Skutkiem tego, program został stworzony we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia, skutkiem czego bierze pod uwagę wszystkie przeliczniki IŻŻ, które są w pełni miarodajne i zgodne ze stanem faktycznym. Dzięki temu program jest także zgodny z tym, jakie zalecenia posiada sanepid w kwestii układania jadłospisu. Wykorzystując w swojej codziennej działalności WIKT, możemy cieszyć się pełnym wsparciem i możliwością informowania klientów o tym, że nasze diety i jadłospisy są w pełni skonsultowane z IŻŻ i sanepidem.

Jakość pracy dzięki w pełni jakościowemu i funkcjonalnemu oprogramowaniu

Dedykowane oprogramowanie od zawsze jest najlepszym wyborem dla każdej branży. Bez względu na to, czym się zajmujemy w naszej codziennej działalności, specjalnie opracowane oprogramowanie będzie wspierać wszystkie nasze decyzje i pozwoli nam zdecydowanie szybciej poradzić sobie z natłokiem spraw, jakie mamy podczas wykonywania naszej codziennej pracy.

Dodatkowo dzięki specjalnie przygotowanemu oprogramowaniu znajdziemy wszystkie funkcje, których nie ma w programach ogólnych. Dlatego warto sięgać wyłącznie po aplikacje, które zostały stricte skrojone pod nasz biznes. Dzięki temu zyskujemy wszystkie niezbędne narzędzia, które są potrzebne podczas naszej codziennej pracy w firmie.

Firma cateringowa to w dzisiejszych czasach wielka odpowiedzialność, dlatego warto obracać się pośród programów, które są idealnie dopasowane do naszych codziennych potrzeb.

Żywienie w firmach produkcyjnych – dlaczego przedsiębiorcy decydują się na taki krok?

Dlaczego przedsiębiorcy decydują się na żywienie swoich pracowników produkcji? Skąd w ogóle pomysł na wdrożenie takich rozwiązaniach? To ostatnio bardzo często pojawiające się pytania. Ty również chciałbyś poznać na nie odpowiedzi? Zajrzyj do poniższego tekstu!

Żywienie w firmach produkcyjnych jako dobry pijar

Pewnie co niektórzy uznają, że przedsiębiorcy prowadzący firmy produkcyjne decydują się na żywienie dla dobrego pijaru. W końcu żywienie w przedszkolu oraz w szkołach ma tylko sens. Czy tak faktycznie jest?

Na pewno oprogramowanie stołówka może wpłynąć dobroczynnie na budowanie wizerunku firmy, jak również sprawić, że będzie postrzegana jako firma dbająca o swoich pracowników. Jednak stwierdzenie, że program do stołówki firmowej wprowadzany jest tylko po to, by podnieść jej atrakcyjność w oczach pracowników, klientów, czy partnerów biznesowych jest błędne. Przedsiębiorcy w żywieniu swoich pracowników widzą o wiele głębszy sens.

Dlaczego w takim razie przedsiębiorcy decydują się na żywienie swoich pracowników?

Jakie powody kierują przedsiębiorcami? Co sprawia, że przedsiębiorcy decydują się na żywienie swoich pracowników? Powodów znajdzie się całkiem sporo, a większość z nich nie odbiega od powodów, dla których żywienie w szkole, czy innych placówkach jest wprowadzane. Wystarczy sprawdzić, na jakich zasadach działa program do kuchni w szkole, by dojść do wniosku, że korzyści z żywienia maluchów jest bardzo dużo.

Nie inaczej jest w przypadku dorosłych osób. Każdy powinien dbać o to, by jego posiłki były zbilansowane i bogate w składniki, które dostarczą energii, czy potrzebnych składników do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Praca fizyczna wcale nie jest taka łatwa, wymaga dużej energii, a dostarczyć ją można właśnie poprzez posiłki spełniające normy żywieniowe. Nie każdy pracownik dba o to, by jego posiłki były odpowiednio przygotowane, ale problem ten dostrzegają przedsiębiorcy, którzy chcą osiągnąć najlepszą wydajność, a przy tym nie zaszkodzić swoim pracownikom.

Dlatego, sięgają po takie środki, jak przedszkola, czy szkoły. Jeśli oprogramowanie przedszkole sprawdza się idealnie, to dlaczego nie miałoby się sprawdzić oprogramowanie dla firm produkcyjnych? Co więcej, żaden przedsiębiorca nie musi pracować nad żywieniem pracowników. Do swojej dyspozycji ma wykwalifikowanych ludzi, a także liczne narzędzia, czy programy żywieniowe do edukacji.

Na pewno swoje wsparcie mogą zapewnić intendenci, którzy są specjalistami w żywieniu. Co ciekawe, program dla intendenta może usprawnić cały proces układania jadłospisu dla pracowników, dlatego, jeśli zdecydujemy się nawiązać współpracę z fachowcem, warto również sięgnąć po odpowiednie narzędzia.

W opracowywaniu posiłków dla pracowników fizycznych może pomóc również program dla dietetyka, jak i sam dietetyk. Dzięki temu żywienie pracowników firmy przemysłowej staje się banalnie proste. Nad komponowaniem jadłospisu, czuwa program do liczenia kalorii oraz sztab wykwalifikowanych osób, a pracodawca może skupić się na swoich obowiązkach. Za to takie działania dają dobroczynny wpływ dla zdrowia pracowników, a także przekłada się na lepsze postrzeganie pracodawcy, czy przyjemniejsze warunki pracy.

Żywienie w firmach produkcyjnych a koszty

A co z kosztami? Czy przedsiębiorcy nie boją się o dodatkowe koszty wynikające z tego typu działań? Na pierwszy rzut oka wykarmienie pracowników wydaje się poważnym uszczerbkiem na finansach firmowych, lecz w dłuższej perspektywie można tak przygotować program, by każda ze stron była zadowolona.

Co więcej, takie działania przedsiębiorca może wliczyć w koszty prowadzonej działalności, a więc na pewno żywienie pracowników nie będzie dużym obciążeniem. Wręcz przeciwnie, wdrożenie programu żywieniowego, w tym również program do układania jadłospisów, czy nawiązanie współpracy z dietetykiem, czy intendentami może wyjść na korzyść każdemu przedsiębiorcy. Dlatego osoby, które jeszcze do tej pory nie rozważyły żywienia w swojej firmie, powinny poważnie rozważyć takie działania.

Jakie korzyści niesie ze sobą wdrożenie żywienia w placówkach oświaty?

Zauważyć można, że coraz więcej placówek oświaty decyduje się na wdrożenie żywienia. Jakie to niesie korzyści? Poniżej prezentujemy najważniejsze z nich!

Wdrożenie żywienia może obejmować każdą placówkę oświaty

Warto zacząć od tego, że wdrożenie żywienia może objąć każdą placówkę oświaty. W końcu dzieci i młodzież spędzają bardzo dużo czasu w tego typu placówkach, więc warto zadbać o to, by w czasie nauki nie były głodne. Na pewno żywienie w przedszkolu warto wdrożyć, ale nie tylko, ponieważ również w szkołach, czy na uczelniach przyda się dostęp do stołówki i gotowych posiłków, które będą czekały na uczniów w różnym wieku.

Nie sposób zapomnieć o domach dziecka, gdyż tutaj wdrożenie żywienia to nie tylko temat do rozważenia, ale konieczność. Jeśli oprogramowanie stołówka nie zostanie wdrożone w tego typu placówkach, to podopieczni domu dziecka by byli pozbawieni szans na spożywanie zbilansowanych posiłków i na pewno żadne normy żywieniowe nie byłyby spełnione. Na takie działania żadna placówka nie może sobie pozwolić, ponieważ to do niej należy dbanie o dzieci.

Możliwość zapewnienia dzieciom i młodzieży wartościowych posiłków

Wdrożenie żywienia do takich placówek jak przedszkola i szkoły to również szansa na zapewnienie dzieciom i młodzieży wartościowych posiłków. Chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć, że wielu rodziców ma trudności z układaniem jadłospisu dla swoich pociech.

Nawet ci, którzy dokładają starań, by pilnować, co ich dzieci jedzą, bądź korzystają z we wsparcia fachowców, wdrażając np. program do liczenia kalorii, nie są w stanie na bieżąco pilnować tego, co ich pociechy jedzą, zwłaszcza gdy większość czasu spędzają w przedszkolu lub szkole.

W takich przypadkach wsparcie zapewniają placówki, które wdrożyły już żywienie w szkole i przedszkolach. Wszystkie przygotowywane posiłki spełniają normy żywieniowe, a więc można być pewnym, że posiłki spożywane przez dziecko w placówce zawsze będą wartościowe.

Szansa na dbanie o poprawny rozwój dzieci

Często słyszy się powiedzenie, że jesteśmy tym, co jemy. Osoby, które spożywają w nadmiarze wysoko przetworzoną żywność, słone i słodkie przekąski, często borykają się z nadwagą oraz problemami zdrowotnymi. Problem ten jest szczególnie widoczny wśród dzieci, ponieważ to ich dieta często opiera się na takim jedzeniu.

Jednak wcale tak nie musi być. Wystarczy, że placówki edukacyjne wdrożą żywienie, a rodzice zdecydują się z takiego rozwiązania skorzystać. Zdrowe i zbilansowane posiłki to szansa na dostarczenie niezbędnych składników do rozwoju dziecka, więc program do kuchni w szkole to również szansa na dbanie o poprawny rozwój dzieci w różnym wielu. Wystarczy, że nad układaniem jadłospisu będzie czuwał ktoś, kto ma o tym pojęcie, a maluchy mogą mieć zapewniony dobry rozwój.

Edukacja od najwcześniejszych lat

Nie sposób również pominąć tego, że odpowiednie żywienie to również szansa na edukację maluchów i dzieci od najmłodszych lat. Karmiąc ich poprawnie skomponowanymi posiłkami, można wyrobić w nich dobre nawyki, ponieważ programy żywieniowe do edukacji mogą służyć.

Każdy z nas jest w stanie wyrobić w sobie nawyki żywieniowe i sięgać po produkty, które są nam znane od najmłodszych lat i komponować je z tym, co było nam podawane. Co więcej, dostęp do wartościowych posiłków, w tym również do zdrowych przekąsek, może sprawić, że program do stołówki przełoży się na rzadsze sięganie po to, co niezdrowe i szkodliwe dla zdrowia maluchów.

Mając alternatywny i smaczniejszy wybór, zrezygnują z tego, co może doprowadzić do rozwoju poważnych chorób, w tym np. do nadwagi.

Dostęp do narzędzi ułatwiających przygotowywanie jadłospisu

Warto również wspomnieć, że wszystkie placówki edukacyjne, które zdecydują się na wdrożenie żywienia, nie są zdane same na siebie. Do swojej dyspozycji mają intendentów oraz dietetyków. Co więcej, istnieje nawet specjalistyczny program do układania jadłospisów. Wśród takich programów znajdziemy również program dla intendenta, czy program dla dietetyka, więc na pewno ułożenie jadłospisu dla uczniów w różnych grupach wiekowych wcale nie będzie takie trudne.

Rodzice są zwolnieni z przygotowywania posiłków

Na koniec warto wspomnieć, że żywienie w placówkach edukacyjnych to również wygodne rozwiązanie dla rodziców. Jeśli placówka wdroży oprogramowanie przedszkole, to z rodzica zdjęty jest obowiązek przygotowywania posiłków dla pociech, czy pilnowania, co maluch je w czasie przebywania w przedszkolu lub szkole. To ogromna wygoda i oszczędność czasu, który można spożytkować np. na nauce z maluchem.

My fitness routine